Bouw school gestart

De bouw van de school is gestart

 

Het heeft even geduurd, maar deze week zijn we eindelijk op het terrein aan de Bremlaan van start gegaan met de bouw van de nieuwe school. Begin deze week is Liemers wegenbouw gestart met de aanleg van een tijdelijke bouwweg met daaronder de riolering. Over ruim een jaar - tegen de tijd dat de schoolbouw voltooid is - wordt op deze weg een definitieve verharding aangebracht.

Na de aanleg van de tijdelijke bouwweg zet bouwbedrijf Klomps de schop in de grond voor de bouw van de school, inclusief de realisatie van een gymzaal en kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Met de schoolbouw start Klomps begin volgende maand. Hopende dat we komende winter weinig oponthoud krijgen door vorstverlet kan de school dan in de herfstvakantie van 2018 –dus volgend jaar al!- de deuren openen.

Natuurlijk kijken we samen met de Dorpsschool en de peuterspeelzaal uit naar dat heugelijke moment. Maar eerst gaan we op 9 oktober a.s. de start van de bouw nog met een feestelijk tintje markeren. Daarbij nemen leerlingen van de school een prominente plek in. Vanzelfsprekend vinden wij. Want een fraai, duurzaam en modern schoolgebouw is één, maar bij een school zijn leerlingen onmisbaar. Immers, met hun aanwezigheid geven zij toekomst aan ons dorp, het mooie Rozendaal!

 

Anton Logemann en George van Gorkum

Wethouders