Rozendaalse buitendag

Rozendaalse Buitendag weer een succes

 

Afgelopen zondag was het weer een dag met veel zon en daarmee een prachtige dag voor de Rozendaalse Buitendag. Vorig jaar voor het eerst georganiseerd in het kader van de Giro, dit jaar net na de zomervakantie, in het eerste weekend van september.

De deelnemers hebben volop genoten van de diverse activiteiten die waren georganiseerd. ’s Ochtend gingen zo’n 45 fietsers van start voor een van de drie fietstochten. Eerst de ‘echte’ wielrenners die een route van 70 km reden. Vervolgens een groep fietsers, waaronder ook voor het eerst fietsers met een e-bike, die een prachtige route langs Gelderse kastelen volgden. En tot slot een familiefietstocht waarbij onder meer Kasteel Zijpendaal in Arnhem en Kasteel Biljoen in Velp werden aangedaan.

In de middag waren in Park Rosendael diverse activiteiten georganiseerd: een gps-tocht, kasteelspelen en kruisboogschieten. Voor jong en oud waren dat leuke activiteiten waar in totaal zo’n 175 Rozendalers op afkwamen.

En dan als afsluiting van deze dag aan het eind van de middag een borrel en BBQ bij de Orangerie met muzikale begeleiding van enkele jonge Rozendaalse dj’s. Zo’n 175 Rozendaalse inwoners ontmoetten daar ander Rozendalers. Ze konden ook kennismaken met enkele nieuwe mede-inwoners van de nieuwbouwwijk De Del.

Kortom, deze Rozendaalse Buitendag was weer een geslaagd evenement en trefpunt om andere Rozendalers te ontmoeten. De roep om dit volgend jaar weer te organiseren hebben we al gehoord. Daar is ook zeker reden voor, want 2018 is het jaar dat de gemeente Rozendaal 200 jaar bestaat.

Om dit te organiseren hebben we wel handjes nodig. Tot nog toe deden dat enkele vrijwilligers met veel plezier. Het is voor de continuïteit goed als er ook nieuwe vrijwilligers aansluiten. Het kost niet veel tijd en de waardering van mede-inwoners is groot. Stuur een e-mail naar buitendag@rozendaal.nl en we nemen later graag contact met u op.

Tot slot wil ik een pluim geven aan het organisatiecomité van dit jaar. Gert-Jan Willemse, Bob Albricht, Leonieke Klumpes, Kitty Cloo (Geldersch Landschap & Kasteelen) en Han van Haaster (Oranje-rie) namens alle Rozendalers hartelijk dank voor jullie inzet.

 

Anton Logemann

Wethouder