Rozendaalse buitendag

Op 24 juni a.s. vindt weer een Rozendaalse buitendag plaats.

 

Foto: Logo van Rozendaalse Buitendag

Zondag 24 juni: Rozendaalse Buitendag

Het programma van deze dag:

Fietstochten

Op zondag 24 juni aanstaande vieren wij graag op sportieve wijze het 200-jarig bestaan van onze prachtige gemeente. In de ochtend bieden wij u de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de speciaal voor ons uitgezette fietstochten. Bent u een geoefende racefietser of houdt u juist meer van een recreatief rondje trappen, wij voorzien in verschillende tochten en hierdoor hebben we voor ieder wat wils in petto. De routes starten op het voorterrein van het kasteel.

  • 09: 45 uur – start 75 km (ca. 3 uur) – alleen voor racefietsers
  • 10:45 uur – start 45 km (ca. 2,5 uur) – voor MTB, e-bike en sportieve toerfietsers
  • 10:45 uur – start 20 km (ca. 1,5 uur) – voor gezinnen en gewone fietsers

De twee grote routes zullen elkaar ergens halverwege de route treffen en gezamenlijk een kop koffie drinken. Voor de fietstochten hoeft u zich niet van tevoren op te geven. Wel verzoeken wij u op tijd aan de start te verschijnen.

Bezoek aan het kasteel

10.45, 11.45 of 12.45 uur
De inwoners kunnen op vertoon van hun Rozendaal kaart of een voorblad van In de Roos gratis deelnemen aan een speciale rondleiding door het kasteel. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen per rondleiding en vooraf reserveren is helaas niet mogelijk. Een plekje reserveert u op de dag zelf bij de receptie van het kasteel.

Kasteelspelen

Van 14.00 tot 17.00 uur vinden de kasteelspelen plaats.
Het team van Veluwe Actief zal de inwoners van de Gemeente Rozendaal van harte welkom heten op Park Rosendael. Zij bieden de gasten – jong en oud – op verschillende plekken activiteiten aan die op basis van vrije inloop gedaan kunnen worden:

  • GPS wandeling

Groepjes van ca. 5 personen krijgen een korte uitleg en wandelen met het GPS een route. Onderweg krijgen ze vragen over de omgeving; het antwoord is het volgende punt op de route.

  • Handboogschieten

Er is een instructeur van Veluwe Actief aanwezig om de nodige techniek aanwijzingen te geven en de veiligheid in de gaten te houden. Ook voor kinderen vanaf ca. 8 jaar zijn er kinderbogen.

  • Landgoed Spelen

Ga even terug in het verleden en beoefen de traditionele oude spelen zoals Tiepelen, Krulbollen, Belwerpen en Hengelen. De spelregels staan per spel kort beschreven. Er wordt een beroep gedaan op je behendigheid, samenwerking en humor.

Optreden van de Rozendaalse Kapel

Om 16.00 uur op het voorterrein van het kasteel.

Borrelen en een lekker maal

Om 17.00 uur treffen we elkaar in de Oranjerie om samen de dag af te sluiten. Eet u ook mee?
U kunt per E-mail reserveren. U betaalt dan € 8,00 per persoon. Indien u niet heeft gereserveerd betaalt u € 12,00 per persoon en is er een kans dat er niet voldoende eten meer voorradig is. Dranken net zoals voorgaande jaren: via consumptie muntjes.  U kunt reserveren onder vermelding van naam en aantal personen op het unieke
E-mail adres : 24juni@oranje-rie.nl. Dit kan tot 18 juni, daarna vervalt dit E-mail adres weer.

Werkgroep Rozendaalse Buitendag