Adviezen

Hier kunt u meer lezen over de adviezen omtrent het Coronavirus

Adviezen

Wat kan je zelf doen om verspreiding te voorkomen?

Als er in Nederland een landelijke uitbraak van een infectieziekte is, coördineert het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) de bestrijding van de ziekte.

Op de website van de RIVM staat de meest actuele informatie over de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Onderstaande informatie is ontleend aan deze website (bij ‘Informatie als u zorg nodig heeft of zorg geeft’).

Ik denk dat ik het coronavirus heb. Wat moet ik doen?

Voor iedereen geldt:

• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts.
  • Mijd sociaal contact. U kunt ook geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan en ook geen boodschappen doen.
  • Bel met de huisarts als de klachten verergeren (meer dan 38 graden koorts en moeite met ademhalen) en u medische hulp nodig heeft.
  • Als u zich beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten heeft gehad, bent u genezen. Dan kunt u anderen niet meer besmetten.

Voor meer informatie:
www.rivm.nl