Coronahulp landelijk vraag en aanbod

Kijk hier voor alle inititatieven

Coronahulp Landelijk vraag en aanbod
In deze moeilijke tijden met veel maatregelen vanwege het coronavirus ontstaan ook de mooiste initiatieven voor hulp en ondersteuning. Lokale steunpunten en initiatieven vindt u op een andere plek op deze website.
Hier zetten we een aantal landelijk initiatieven voor u op een rij.
 
Rode Kruis Ready2help
Netwerk van burgerhulpverleners, bestaat uit ruim 40.000 mensen. Is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ook om aan te melden als Ready2Helper.
Klik hier voor de website
 
NLvoorelkaar
Grootste landelijke vrijwilligersplatform van Nederland. Komt in actie voor coronahulp. Vraag en aanbod op één website.
 
MIND
Hoe blijft u ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? MIND verzamelt tips, adviezen, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. Onder andere een virtuele huiskamer waar u iedere werkdag van 11.00 tot 16.00 uur terecht kunt met vragen.
Klik hier voor de website
 
Opvoeden.nl  
Ook als je zelf niet ziek bent, krijgen jij en je gezin te maken met het coronavirus. Er wordt veel over gepraat, evenementen zijn afgelast, horeca is dicht en ook scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Hoe ga je hier als ouder mee om?
Klik hier voor de website.
 
Nederlands Jeugd Instituut (NJI)
De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders, kinderen en jongeren. Op deze themapagina staan tips en informatie voor ouders, kinderen en jongeren en professionals.
 
Online training voor gescheiden ouders
Waarschijnlijk kan je als gescheiden ouder de komende weken best wat tips en adviezen gebruiken. Veel ouders zijn meer dan ooit op hun mede-ouder aangewezen, er moet intensiever dan anders worden samengewerkt tussen gescheiden ouders. Villa Pinedo biedt tijdens deze periode de online training gratis aan.
 
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud)
Nibud brengt vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen. De krant biedt handvatten aan mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken.
 
Beweegtips NOCNSF
In deze tijden van veel thuiswerken en binnen blijven een paar beweegtips van NOCNSF.
 
Aangepast: 01-06-2022