Evenementen en activiteiten in en om Rozendaal geannuleerd

De gemeente Rozendaal hanteert voor alle evenementen en activiteiten een duidelijke lijn:
- evenementen met een te verwachten publiek van meer dan 100 mensen zijn verboden, krachtens de noodverordening.
- kleinere evenementen en activiteiten die de gemeente organiseert annuleren en/of verplaatsen we.

Dit geldt vooralsnog in ieder geval tot maandag 6 april. Horecabedrijven dienen landelijk de deuren te sluiten. Vanzelfsprekend houdt ook The Hunting Lodge zich hieraan.

We zien dat veel andere partijen in onze gemeente eenzelfde voorzichtige lijn kiezen. Dit om onze gezondheid en die van onze naasten te beschermen. Zo is Kasteel Rosendael in ieder geval tot 6 april gesloten. Alle activiteiten in de Kerk van Rozendaal gaan niet door. Dit geldt dus voor o.a. kerkdiensten, concerten en de wekelijkse ontmoetingsochtenden in De Serre. De pop-up expositie Duurzaamheid in de Torckschool sluit voorlopig de deuren.
We zien dat sommigen er al voor kiezen om ook activiteiten ná 6 april te annuleren. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Bevrijdingsconcert van onze Koninklijke Rosendaalsche Kapel op 17 april in Openluchttheater De Pinkenberg. Alle activiteiten die onze Oranjevereniging en de stichting Velp voor Oranje organiseren in Rozendaal en/of Velp rondom het vieren van 75-jaar vrijheid in het weekend van 17-18-19 april zijn eveneens geannuleerd. Het college van B&W beseft dat het gaat om evenementen en activiteiten waar vrijwilligers vaak al vele uren werk in gestoken hebben. De beslissing om te stoppen is geen gemakkelijke. Het afgelasten van unieke evenementen zoals die rond 75-jaar bevrijding gaat ons aan het hart, maar we hebben alle begrip voor deze keuze.
Als de situatie verandert, of als we bijzonderheden te melden hebben, informeren we u via onze site en via In de Roos.

Heeft u vragen over een specifieke activiteit of bijeenkomst? Benadert u dan de organisator, of de gemeente via gemeente@rozendaal.nl.