Energietoeslag gemeenten Rheden en Rozendaal

De kosten voor energie zijn de afgelopen maanden extreem gestegen. De regering heeft gemeenten gevraagd inwoners met een laag inkomen hierin financieel tegemoet te komen.

De colleges van de gemeenten Rheden en Rozendaal hebben de eenmalige energietoeslag vastgesteld op € 800. De toeslag wordt per huishouden uitgekeerd.

Rhedense en Rozendaalse inwoners die op 1 april een uitkering van de gemeente ontvingen, krijgen de toeslag automatisch uitbetaald. Ook inwoners die gebruik maken van de Collectieve aanvullende Zorgverzekering krijgen de toeslag automatisch uitbetaald.

Andere inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, mensen die in een schuldentraject zitten en inwoners die na 1 april een uitkering toegewezen kregen, kunnen vanaf 22 juni tot en met 31 december 2022 de eenmalige energietoeslag digitaal aanvragen via www.gezondverzekerd.nl/rheden/energietoeslag of www.gezondverzekerd.nl/rozendaal/energietoeslag.

Digitaal aanvragen

Door het aanvraagtraject digitaal in te richten, is het mogelijk een grote hoeveelheid aanvragen te verwerken. En kan uitbetaling aan inwoners sneller plaatsvinden. De gemeenten Rheden en Rozendaal worden hierbij ondersteund door Bureau Minimaregelingen, de uitvoeringsorganisatie van Gezondverzekerd.nl.

Wat zijn de stappen?

  1.  U logt in met uw DigiD.
  2.  Vervolgens beantwoordt u enkele vragen over de samenstelling van uw gezin en/of huishouden.
  3.  En over de hoogte van uw inkomen. Dat bepaalt namelijk of u in aanmerking komt.
  4.  Daarnaast moet het bankrekeningnummer doorgeven worden.
  5.  Tot slot: voor een digitale aanvraag moet u een e-mailadres hebben.

Het is belangrijk deze gegevens bij de hand te hebben tijdens het indienen van de aanvraag.

Vervolg?

Na het indienen van de digitale aanvraag volgt per mail een bevestiging. Binnen 8 weken  volgt dan bericht of de aanvraag is toegekend en wanneer de uitbetaling plaatsvindt.
Inwoners met vragen over een al ingediende aanvraag of die tijdens het aanvragen ergens tegenaan lopen, kunnen van maandag tot en met vrijdag bellen met Bureau Minimaregelingen via telefoonnummer (033) 3035 455 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12:30 en 13:00- 17:00.

Als niemand kan helpen bij het aanvragen

Inwoners die het digitaal aanvragen lastig vinden en die geen hulp kunnen krijgen van familie, buren of vrienden, kunnen zich melden bij de Formulierenhulp van Humanitas of bij de sociaal raadsvrouw van Incluzio.
De inloopspreekuren van de Formulierenhulp zijn op:

  • Maandagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in Het Duynhuis, Van der Duyn Van Maasdamstraat 63 in Dieren.
  • Woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in buurthuis De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.
  • Donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in het Dorpshuis, Mr. B. van Leeuwenplein 3 in Rheden. De hulp van Humanitas is gratis en iedereen is welkom.

De inloopspreekuren van de sociaal raadsvrouw van Incluzio zijn op:

  • Maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in Buurthuis De Poort in Velp.
  • Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Pand 31 in Dieren.

Vragen over financiën

Voor alle andere vragen over financiën en rondkomen, kunnen inwoners zich ook melden bij de sociaal raadsvrouw van Incluzio, tijdens bovengenoemde spreekuren. Daarnaast is het mogelijk een afspraak te maken. Dat kan via de informatiepunten van Incluzio (www.incluziorheden.nl/informatiepunten)


Laatst aangepast 22 juni 2022