Pop-up expositie duurzaamheid geopend in Rozendaal

Vrijdag 31 januari opende onze burgemeester, Ester Weststeijn, de tijdelijke tentoonstelling “Duurzaam Rozendaal” in de historische Torckschool aan de Rozendaalselaan.

Op initiatief van de Werkgroep duurzaamheid en met steun van de gemeente is in korte tijd een zeer interessante tentoonstelling gerealiseerd met veel informatie over energiebesparing en duurzaamheid. Op informatieborden wordt uitgelegd welke stappen er mogelijk zijn en in welke volgorde, teneinde een woning energiezuinig en –desnoods in een tweede stap – los van het aardgas te maken. Stappen die ook noodzakelijk zijn om te voldoen aan de afspraken die in Parijs en in de EU gemaakt zijn, met als doel om in 2030 de CO2-uitstoot gehalveerd te hebben en in 2050 tot nul gereduceerd. Ook zijn er monsters van o.a.  isolatiematerialen te zien ter illustratie van de maatregelen.

De tentoonstelling vraagt ook aandacht voor biodiversiteit en geeft aan hoe we die in onze omgeving  (tuin en openbare ruimte) op eenvoudige wijze kunnen bevorderen. De tentoonstelling is voorlopig t/m eind februari geopend op elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag en zaterdag, ‘s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur en ‘s middags tussen 14.00 en 16.00 uur.  Bezoekers kunnen hun naam in de Torckschool achterlaten indien zij in de toekomst op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen rond duurzaamheid in Rozendaal en krijgen dan een LED-lamp mee. U bent van harte welkom! Vrijwilligers van de werkgroep staan u tijdens de openingstijden graag te woord.
Namens de Werkgroep Duurzaam Rozendaal, Erik Kool

Foto 1: expositie Duurzaam R'dl