Stembureauleden gezocht!

De gemeente Rozendaal is op zoek naar stembureauleden. Is dat ook wat voor u?

Stembureauleden gezocht!

 
Op woensdag 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Het organiseren van de verkiezingen is dit jaar een uitdaging. Tijdens het stemmen moeten de coronaregels in acht worden genomen. Alle stembureauleden moeten veilig hun werk kunnen doen en de kiezer moet veilig kunnen stemmen. Daarom kunt u niet alleen op de woensdag uw stem uitbrengen, maar ook op de twee dagen ervoor. En daarom is het stembureau niet zoals gewoonlijk in het gemeentehuis, maar verplaatsen we naar de kerk van Rozendaal. 
 
Om alles goed te laten verlopen hebben we u – jou – nodig!
 
Wat is de bedoeling?
Op maandag 15 maart 2021, dinsdag 16 maart 2021 en woensdag 17 maart 2021 is het  stembureau in Rozendaal open van 07.30 tot 21.00 uur. Deze verkiezingen zijn anders dan anders door de coronamaatregelen. Hierdoor hebben we meer mensen nodig als (reserve)stembureaulid dan bij de vorige verkiezingen. 
 
Wie zoeken wij?
Wij zoeken mensen die:
- op de dag van de stemming minimaal 18 jaar zijn (we zouden het leuk vinden als ook jongeren zich aanmelden!);
- stressbestendig, representatief en behulpzaam zijn;
- de Nederlandse taal goed beheersen en duidelijk en helder kunnen communiceren;
- minimaal één dagdeel op 15, 16 en/of 17 maart beschikbaar zijn (dus van 07.30 tot 13.30 uur, of van 13.30 tot 21.00 uur);
- daarbij bij voorkeur ook willen ondersteunen in het tellen van de stemmen (vanaf de middag van 17 maart tot (laat?) in de avond).
 
Voorbereiding
Om lid te kunnen worden van een stembureau is een training verplicht. Deze duurt ongeveer een uur en kun je gewoon veilig thuis digitaal volgen, via MS Teams.
 
Aanmelden?
Ben je beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau je leuk? Meld je dan aan via burgerzaken@rozendaal.nl. Na je aanmelding krijg je per mail meer informatie over de werkzaamheden en kun je je beschikbaarheid en voorkeuren doorgeven. Leden van het stembureau krijgen voor hun werk een (bescheiden) vergoeding.