Uw huis verduurzamen? Vraag dan nu subsidie aan

Woningeigenaren in Rozendaal kunnen met ingang van 1 januari 2020 bij de gemeente subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen in de woning. De regeling is bedoeld voor eigenaren van een koopwoning in de gemeente.

De regels en voorwaarden leest u in het aanvraagformulier en de bijbehorende regeling. Enkele belangrijke regels zijn:

• Subsidie is alleen mogelijk voor bestaande woningen. Niet voor nieuwbouwwoningen.
  • U krijgt geen subsidie als:
    • u op het moment van uw aanvraag al verplichtingen bent aangegaan met de installateur of aannemer voor plaatsing van de energiemaatregel in uw huis.
    • het om een maatregel gaat voor nieuw te plaatsen uitbreidingen aan uw woning, zoals aan- en uitbouwen, erkers en dakkapellen.
    • u de energiemaatregel zelf plaatst (zogeheten doe-het-zelfmaatregelen).
    • u al gebruik maakt van andere subsidieregelingen voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen.

De subsidie is beschikbaar voor  onder meer zonnepanelen, isolatie en glas. Voorwaarde is dat de investering minstens € 1000 is. De subsidie bedraagt 33% van de totale investering, tot maximaal € 1000. De subsidieregeling heeft in beginsel een looptijd tot en met 31 december 2020. In de tweede helft van 2020 evalueren we en wordt bezien of de looptijd wordt verlengd.