Stembureauleden gezocht!

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn we op zoek naar stembureauleden

Deze vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang!

Hoe ziet je dag eruit op 16 maart 2022?

Samen met de andere leden zorg je ervoor dat de verkiezingen goed en veilig verlopen. Je bent klantvriendelijk en correct naar kiezers. Het stembureau is open van 07.30 tot 21.00 uur. We werken in twee groepen: van 07.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 21.00 uur. Zodra om 21.00 uur de laatste kiezer heeft gestemd, help je met het tellen van de stemmen. Dat duurt tot ongeveer 00.00 uur.

14 en 15 maart 2022

Vanwege corona wordt er op maandag 14 en dinsdag 15 maart weer vervroegd gestemd. Zo wordt eventuele drukte gespreid. Alle uitgebrachte stemmen van deze twee dagen worden op woensdag 16 maart (overdag) geteld.  Voor deze beide dagen gelden dezelfde openingstijden als op woensdag 16 maart. Op deze dagen wordt er na sluiting niet meer geteld.

Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, is er een extra stembureaulid. Op de stembureaus wordt gewerkt volgens de coronamaatregelen. Zo blijven de gemeenteraadsverkiezingen veilig voor kiezers én stembureauleden. We volgen de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat pakken we als volgt aan:

  • Het stembureau is ruim genoeg, zodat 1,5 meter afstand mogelijk is;
  • Op het stembureau staan kuchschermen tussen de stembureauleden en de kiezers;
  • Er zijn beschermings- en desinfectiemiddelen;
  • Eén stembureaulid ziet toe op voldoende afstand tussen kiezers en dat er niet te veel kiezers tegelijk in het stembureau zijn;

Wil je je aanmelden maar heb je een minder goede gezondheid of ben je 70 jaar of ouder? Bedenk dan dat je mogelijk extra kwetsbaar bent.

Meld je aan!

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden. Ter voorbereiding volg je een gratis online training. Ook als je al eerder lid bent geweest is de training een onderdeel van de voorbereiding. Wil jij ons tijdens de gemeenteraadsverkiezingen helpen op het stembureau?

Meld je dan aan door een mail te sturen naar burgerzaken@rozendaal.nl. Geef je naam, adres en telefoonnummer door en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem voor meer informatie gerust contact op via 026 - 38 43 666.