Uitstel aansluiting digitale dienst 'Berichten over uw buurt'

2 december 2022, 10:11

Wegens technische redenen heeft MijnOverheid de aansluitingen op de dienst ‘Berichten over uw buurt’ tijdelijk uitgesteld (voor alle gemeenten).

De gemeente Rozendaal zou op 9 december 2022 worden aangesloten op de dienst. Wanneer onze gemeente wel wordt aangesloten, is op dit moment nog niet bekend.

Binnenkort is de digitale dienst ‘Berichten over uw buurt’ op Mijnoverheid.nl beschikbaar voor Rozendaal

Wilt u weten wat er in uw buurt gebeurt of wilt u weten of en wanneer er een evenement in uw buurt wordt georganiseerd? De nieuwe dienst ‘Berichten over uw buurt’ van Mijn Overheid stelt u op de hoogte!

Welke informatie beschikbaar

U wordt op de hoogte gehouden van ontwikkelingen die van invloed zijn op uw directe woonomgeving, zoals het kappen van een boom, plaatsing van een dakkapel, verbouwing van een woning en/of het organiseren van een evenement. Dit zijn de berichten die nu ook al in te zien zijn op: www.officielebekendmakingen.nl.

Hoe ontvang is deze gegevens

Via e-mail wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen die van invloed zijn op uw directe woonomgeving. Iedereen met een actief account in Mijnoverheid.nl en 25 jaar of ouder is, ontvangt binnenkort automatisch een welkomstmail van Overheid.nl. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. In deze e-mail staat een mededeling dat u automatisch bent aangesloten op de dienst ‘Berichten over uw buurt’.

Waarom krijg ik deze mail toegezonden

Per 1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties in werking getreden. Doel van de wet is om inwoners digitaal actief te informeren over besluiten van de overheid die impact hebben op hun leefomgeving. Deze dienst biedt inwoners de mogelijkheid om gemakkelijk en snel bekendmakingen digitaal in te zien.

Overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen bieden via de digitale dienst gemakkelijk en snel inzicht in ontwikkelingen rondom uw woonomgeving. Daarnaast bent u minder afhankelijk van de gemeenteberichten en/of huis-aan-huis-bladen. Hierdoor wordt u in de gelegenheid gesteld om tijdig kennis te nemen en te reageren op de ontwikkelingen in uw buurt.

De verzending van de welkomstmail vindt in fases plaats, en er wordt gestart met gemeenten met de kleinste aantallen inwoners. De gemeente Rozendaal is de 3e gemeente aan wie de nieuwe dienst beschikbaar wordt gesteld.

Nog geen actief MijnOverheid-account?

Om de e-mails te kunnen ontvangen moet u eerst een MijnOverheid-account aanmaken en activeren. Hiervoor heeft u uw BSN-nummer en een e-mailadres nodig. Vervolgens wordt dat e-mailadres gekoppeld aan het MijnOverheid-account. Binnenkort wordt onze gemeente aangesloten op de dienst en automatisch ook onze burgers

Uitschrijven

Wilt u deze mails niet (meer) ontvangen? Dan kunt u zich vanzelfsprekend uitschrijven. Onderin de mail staat een link waarmee u zich uit kunt schrijven.