Keuze ceremonie voor huwelijk of geregistreerd partnerschap

Stap 1: Maak een keuze uit een van de onderstaande mogelijkheden

Reguliere ceremonie overdag in gemeentehuisop zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur in de trouwzaal in het gemeentehuis (om 16 uur is dan het laatst mogelijke tijdstip); er zijn maximaal vier getuigen welkom; het totale gezelschap bestaat maximaal uit 50 personen; u krijgt een persoonlijke toespraak. Hiervoor heeft de trouwambtenaar op een eerder moment een gesprek met u gehad; er staan verse bloemen voor u klaar; kosten € 445,00.
Reguliere  ceremonie op zaterdag in gemeentehuisop zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur in de trouwzaal in het gemeentehuis (om 16 uur is dan het laatst mogelijke tijdstip); er zijn maximaal vier getuigen welkom; het totale gezelschap bestaat maximaal uit 50 personen; u krijgt een persoonlijke toespraak. Hiervoor heeft de trouwambtenaar op een eerder moment een gesprek met u gehad; er staan verse bloemen voor u klaar; kosten € 675,00.
 Reguliere ceremonie op zaterdag na 17.00 uur en op zon- en feestdagen in het gemeentehuisop zaterdag van 17.00 en zon- en feestdagen in de trouwzaal in het gemeentehuis (om 16 uur is dan het laatst mogelijke tijdstip op zon- en feestdagen); er zijn maximaal vier getuigen welkom; het totale gezelschap bestaat maximaal uit 50 personen; u krijgt een persoonlijke toespraak. Hiervoor heeft de trouwambtenaar op een eerder moment een gesprek met u gehad; er staan verse bloemen voor u klaar; kosten € 675,00.
Gratis ceremonie in het gemeentehuisalleen mogelijk op maandag om 09.00 uur; u mag maximaal vier getuigen meenemen; er vindt geen voorgesprek plaats en er is ook geen toespraak; de ceremonie wordt gehouden in de kamer van Burgemeester en Wethouders; Kosten: gratis.
Reguliere ceremonie externe locatieu maakt een keuze uit de aangeboden externe locaties. u mag maximaal vier getuigen meenemen; u krijgt een persoonlijke toespraak. Hiervoor heeft de trouwambtenaar op een eerder moment een gesprek met u gehad; het aantal genodigden en het tijdstip bespreekt u met de externe locatie; de kosten van de locatie; kosten gemeentehuis die bij het desbetreffende tijdstip en dag horen

Stap 2: Kies een locatie, een trouwambtenaar en uw getuigen

Heeft u gekozen voor uw soort ceremonie en op welke dag u wilt trouwen? Nu maakt u uw keuze uit:

  • één van de prachtige trouwlocaties;
  • u kunt een voorkeur uitspreken voor één van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (trouwambtenaar). De trouwambtenaar zal uw huwelijk /geregistreerd partnerschap voltrekken.  Of u vraagt of wij een trouwambtenaar van een andere gemeente éénmalig voor u willen benoemen. Hiervoor moet u samen een extra formulier invullen;
  • voor welke getuigen u kiest. U heeft een kopie van een geldig identiteitsbewijs nodig van elke getuige.

Stap 3: U maakt een reservering voor uw huwelijk/geregistreerd partnerschap

  • u heeft stap 1 en 2 gelezen en samen uw keuzes gemaakt;
  • u heeft de daarbij horende formulieren ingevuld en ondertekend;
  • ook heeft u de identiteitsbewijzen van u beiden en van de getuigen;
  • nu vult één van u het formulier reservering van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap met DigiD in. U kunt dan alle benodigde formulieren en bijlagen uploaden;
  • na ontvangst van het reserveringsformulier ontvangt u een mail. Hierin staat een zaaknummer. Dit nummer is van belang. Bewaart u dit goed. Het team burgerlijke stand gaat uw aanvraag beoordelen.