Week tegen kindermishandeling 2023

22 november 2023, 16:40

‘Deel je zorgen, je staat er niet alleen voor’

Een onderbuikgevoel, twijfel: zijn dit signalen van kindermishandeling? Als je met kinderen of jongeren werkt, herken je deze situatie misschien wel. En wat doe je dan? Weet dat je er niet alleen voor staat. Bespreek je zorgen en vraag advies aan Veilig Thuis. Bel 24/7 met 0800-2000 voor advies of kijk op www.veiligthuisgm.nl voor meer informatie.

20-26 november 2023: Week tegen Kindermishandeling

Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen te vergroten. Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is het niet zo zichtbaar.

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling (20 – 26 november) vragen wij je aandacht voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen dat opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is dus gemiddeld 1 kind per klas. Jaarlijks sterven er nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Met jouw oplettendheid kun je voor deze kinderen het verschil maken. Durf het te zien. Twijfel niet maar kom in actie en bespreek je zorgen! Je staat er niet alleen voor.

Meer weten?

Bel 0800 – 2000 (24 uur per dag) voor advies, dit kan ook anoniem. Of kijk op onze website www.veiligthuisgm.nl  voor meer informatie.