Dierentehuis verhuist naar tijdelijke locatie

9 februari 2024, 11:17

Het Dierentehuis Arnhem en omstreken is verhuisd. Alle dieren zijn overgebracht van de Larensteinselaan in Velp naar de tijdelijke locatie aan de Leemansweg in Arnhem. Met de officiële opening van de tijdelijke locatie is ook het startsein gegeven voor de sloop en nieuwbouw van de oude locatie. Op termijn verhuizen de dieren weer terug naar een nieuw, diervriendelijk en duurzaam tehuis.

Voeten in aarde

De plannen voor de nieuwbouw, en daarmee het voortbestaan van het Dierentehuis, hadden heel wat voeten in de aarde. Uiteindelijk bereikten het bestuur van het tehuis en negen gemeenten, waaronder Rozendaal, een overeenkomst, waardoor de financiering voor langere tijd verzekerd is.

Bestuurders van negen gemeenten en het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van het Dierentehuis Arnhem en omstreken waren deze week aanwezig bij de opening van deze tijdelijke huisvesting.

Eerste stap gezet

Het Dierentehuis heeft straks met de nieuwbouw een prachtig nieuw onderkomen. Alle betrokken zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Paula Swenker, bestuursvoorzitter van het Dierentehuis Arnhem en omstreken geeft aan dat het de verwachting is dat volgend voorjaar de dieren in hun nieuwe tehuis kunnen worden ondergebracht.