Herinrichting 't Rond

18 november 2022, 08:23

Graag willen wij uw mening over de herinrichting van ’t Rond aan de Kraijesteijnlaan. Om een duidelijk beeld te krijgen wat u als inwoner van Rozendaal belangrijk vindt hebben we eerder dit jaar een enquête afgenomen. De resultaten hebben wij verwerkt in twee ontwerpen.

Wij vragen opnieuw uw mening!

Bij beide ontwerpen wordt het talud breder. Hierdoor wordt het minder steil, en wordt op deze manier wegspoelen van grond voorkomen. Door het in te zaaien met een bloemrijk mengsel wordt de grond ook beter vast gehouden. Het inzaaien zorgt er ook voor dat er het hele jaar bloeiende planten te zien zijn die bijdragen aan de voedsel voor allerlei insecten.

In de enquête heeft u aangegeven het belangrijk te vinden elkaar te ontmoeten op dit centrale deel van de wijk de Kapellenberg.  Door ligging van het gazon en de huidige situatie is dit lastig. Het gazon komt in beide gevallen vlak te liggen.

Bij ontwerp A (Brink)  wordt er een rand van heesters en bomen geplant om zo een meer gesloten geheel te krijgen. U kunt hierbij denken aan een Brink.  In het gazon worden banken geplaatst zodat u elkaar hier kunt ontmoeten.

Bij ontwerp B (Plein) wordt er gebruikt gemaakt van cortent stalen bloembakken. Het gebruik van cortent staal komt op meerdere plekken terug in de wijk. Op de randen zijn zitelementen geplaatst. De open structuur doet denken aan een plein.  Door hogere bomen te planten in het gazon wordt er schaduw gecreëerd op het talud.

De steen die is gevonden bij het bouwrijp maken van de wijk de Kapellenberglaan wordt verzet langs het pad ‘de groene route’.

U kon uw stem uitbrengen tot 10-01-2023. Daarna zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de gemeente: 026 – 38 43 666 of per mail: gemeente@rozendaal.nl