Interessepeiling voor elektrische deelauto’s

21 mei 2024, 11:49

Gemeente Rozendaal en OnzeAuto onderzoeken door middel van een interessepeiling of er belangstelling is om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties. Scan de QR code en vul de peiling in. Het invullen kost slechts 2-3 minuten!

QR code elektrische deelauto
QRCODE intressepeiling electrische deelauto

Hoe werkt autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Wist je dat autodelers 30% minder kilometers maken? Autodelers nemen vaker de fiets en ritjes worden gecombineerd. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie! 

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 euro per maand. De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand!

Waar staan de deelauto’s?

Bij het Gemeentehuis, nabij de laadpaal op de hoek van de Kerklaan en De Moestuin, komt de eerste deelauto te staan. Deze deelauto wordt gebruikt door medewerkers van de Gemeente Rozendaal, maar is ook beschikbaar voor medewerkers van andere organisaties én bewoners. Ook op andere locaties kunnen er deelauto’s worden geplaatst. Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten en wie er eventueel een handje wil helpen om er in onze gemeente een succes van te maken. Stuur de peiling gerust door naar buurtgenoten, hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jullie straat ook een deelauto komt!