Jongerenraad op 28 mei a.s.

21 mei 2024, 11:09

Kom ook naar de Jongerenraad op 28 mei aanstaande

Je bent nog te jong om te mogen stemmen, maar je wilt wel graag je stem laten horen? Dan is de Jongerenraad van Rozendaal de plek waar je moet zijn, en nodigen wij je graag uit aanwezig te zijn bij de bijeenkomst van de Jongerenraad op:

Dinsdag 28 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Rozendaal

Waarom een Jongerenraad?

De gemeente Rozendaal neemt regelmatig beslissingen die de jongeren van Rozendaal aangaan. Het is dus belangrijk dat jullie je mening en ideeën laten horen en dat wij die mee kunnen nemen in besluiten. Daarom hebben we sinds een paar jaar een Jongerenraad en een kinderburgemeester in Rozendaal.

Wie zit er in de Jongerenraad?

De Jongerenraad heeft geen vaste leden, alle jongeren van 10 tot en met 15 jaar die in Rozendaal wonen zijn welkom. En als je wat jonger of ouder bent ben je ook welkom. Het maakt niet uit of je al een keer eerder bent geweest of nog nooit, en ook niet of je maar één keer wilt komen of juist vaker.

Waar gaan we het over hebben in de Jongerenraad?

We gaan natuurlijk eerst met elkaar kennismaken. Kijken hoe het met iedereen gaat. Vervolgens gaan we het hebben over alles wat jullie belangrijk vinden. Dat kunnen speel- of sportplekken zijn, veiligheid in Rozendaal, zwerfdieren, zorgen om het klimaat, noem maar op. Ook gaan we het hebben over de verkiezing van de volgende kinderburgemeester, die Liselore Wentink zal gaan opvolgen. We zijn erg benieuwd of jullie zelf de ambitie hebben om kinderburgemeester te worden of dat je liever in de selectiecommissie zit om een nieuwe kinderburgemeester te kiezen.

We begroeten je graag op dinsdag 28 mei om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) in ons gemeentehuis!
Tot dan!

Tineke van der PasLiselore Wentink
WethouderKinderburgemeester

PS: het is fijn als je je van tevoren opgeeft, maar het hoeft niet. Dus ook als je op het laatste moment besluit om te komen, is dat prima. Opgeven kan via: secretariaat@rozendaal.nl