Verruiming openingstijden balie Burgerzaken i.v.m. paspoortpiek

28 februari 2024, 13:29

De paspoortpiek, u zult er wellicht al iets van hebben gehoord of gelezen in de media. Gemeenten gaan vanaf het eerste kwartaal van 2024 de effecten merken van de nieuwe cyclus die is ontstaan door invoering van de langere geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten. De aanstaande hausse is het gevolg van in 2014 gewijzigde regels: tot die tijd waren paspoorten en ID-kaarten 5 jaar geldig, maar destijds is de geldigheidsduur opgerekt naar 10 jaar.

Maart en april

Het zal de komende tijd dus drukker gaan worden aan de balie. Daarom zal de balie Burgerzaken in Rozendaal in de maanden maart en april 2024 haar openingstijden gaan verruimen, om u meer de gelegenheid te geven uw reisdocument te komen vernieuwen, zonder lange wachttijden. Hieronder de ruimere openingstijden van de balie van 1 maart t/m 30 april 2024:

  • Maandag: 10.00-13.00 uur (op afspraak)
  • Dinsdag: 10.00-13.00 uur (vrije inloop)
  • Woensdag: 13.00-16.00 uur en 17.30-19.30 uur (op afspraak)
  • Donderdag: balie dicht, Burgerzaken gesloten
  • Vrijdag: 10.00-13.00 uur (op afspraak)

Dinsdag vrije inloop (maar geen aanvraag van reisdocumenten!)

Op de dinsdag is er nog een vrije inloop van 10.00 tot 13.00 uur.
LET OP: op de vrije inloop op de dinsdag kunt u géén aanvragen reisdocument doen!
Wel kunt u uw aangevraagde reisdocument komen afhalen of bijv. een parkkaart voor het kasteel komen halen (zie hiervoor het artikel ‘Parkkaart’ in In de Roos).
De vrije inloop op de vrijdag komt hiermee te vervallen, op de vrijdag kunt u alleen nog op afspraak de balie bezoeken.

Eind april zullen we in kaart brengen hoe door u van deze verruimde openingstijden gebruik is gemaakt en dat laten we u uiteraard weten, alsmede wat de openingstijden gaan worden vanaf 1 mei 2024. Als het succesvol is gebleken komt er waarschijnlijk nog een vervolg op deze actie.

Via onze website www.rozendaal.nl kunt u een afspraak inplannen voor uw bezoek aan de balie Burgerzaken, door op de button ‘afspraak maken’ te drukken. In 4 stappen kunt u de gewenste dag, tijdstip en product selecteren, uw gegevens invullen en de afspraak bevestigen.

Nog wat belangrijke zaken:

  • Houd u er rekening mee, dat de paspoortpiek een landelijk fenomeen is. In 2024 verlopen veel paspoorten en id-kaarten, en veel Nederlanders zullen een nieuwe aanvragen. Het kan dus langer dan normaal duren, voordat u het nieuwe reisdocument kunt komen ophalen
  • Komt u met meerdere personen tegelijk aan de balie om een reisdocument aan te vragen, maakt u dan een ruimere afspraak, ga dan uit van 10 minuten per persoon
  • Vergeet u ook niet (indien van toepassing) het formulier betreffende schriftelijke toestemming bij aanvraag van paspoorten voor personen onder 18 jaar en id-kaarten onder de 12 jaar (+ kopie legitimatiebewijs van beide ouders) mee te nemen? Dit formulier vind u ook terug op onze website
  • Tot 1 maart kunt u nog gebruik maken van onze reguliere openingstijden (zie hiervoor onze website of de colofon achter in deze In de Roos)

Heeft u nog vragen? Stuurt u dan een e-mail naar burgerzaken@rozendaal.nl. We zien u graag bij de balie Burgerzaken!