Burgernet

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u zelf een concrete bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? Meld u dan aan als Burgernetdeelnemer! Met Burgernet sporen we samen verdachten van misdrijven op en vinden we vermiste personen terug. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Want Burgernet, dat bent u.
 
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeente om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij gebruiken we een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie. Bent u Burgernetdeelnemer, en bevindt u zich in een bepaalde straal rondom de melding, dan krijgt u direct een ingesproken bericht (of in enkele gevallen een sms) via uw (vaste of mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Ziet u iets, dan geeft u het direct door via 0800 0011 (gratis nummer). Of in de app via “Bel met de politie” knop.

Na afloop ontvangen alle ingeschakelde deelnemers een bericht over het resultaat van de actie. Via Burgernet zijn al meerdere vermiste kinderen snel teruggevonden en overvallers vlak na de overval aangehouden door de politie. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt, gewoon vanuit uw huis, vanaf uw werkplek of op straat.

Meld u ook aan voor Burgernet

Helpt u ons en uw omgeving ook mee? En wilt u bij dringende zaken (inbraak, diefstal, vermissing, geweld, doorrijden naar aanrijding, etc.) in uw omgeving ook een sms-bericht of gesproken bericht ontvangen op uw telefoon? Dan kunt u zich aanmelden voor Burgernet (of download de app).