Persbericht: Rozendaal vangt Oekraïense vluchtelingen op

Dit persbericht is donderdag 2 februari 2023 rond 16.00 uur per mail aan de media verzonden.

Rozendaal vangt Oekraïense vluchtelingen op: “we doen het samen”

Rond 1 april 2023 opent de gemeente Rozendaal een opvanglocatie voor maximaal 55 Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om tijdelijke opvang in noodwoningen op een onbebouwd stuk grond aan De Del in Rozendaal. De opvang eindigt uiterlijk 1 oktober 2024.

Binnenkort start de opbouw van de opvanglocatie. Deze moet geschikt gemaakt worden voor het verblijf van de Oekraïense vluchtelingen. Zo wordt er groen verwijderd, en worden er circa 26 noodwoningen geplaatst. Omwonenden van de opvanglocatie aan De Del in Rozendaal en Velp, en alle overige inwoners van Rozendaal zijn vandaag persoonlijk per brief geïnformeerd.

Burgemeester Ester Weststeijn:

“Dat ook de gemeente Rozendaal Oekraïense vluchtelingen op wil vangen spreekt voor ons voor zich. Er is nog altijd sprake van een noodsituatie in Oekraïne. Mensen verlaten door de oorlog alles wat ze hebben en verdienen een goede plek in ons land én dus ook in onze gemeenschap. Het is voor ons als kleinste gemeente van het vasteland – als woonkern ingeklemd tussen beschermd natuurgebied en andere gemeenten – niet eenvoudig gebleken om een gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren. Ik ben blij dat het gelukt is, dat we slachtoffers van de oorlog kunnen helpen. Ik vertrouw op de kracht van onze inwoners, van maatschappelijke organisaties in ons dorp en van de gemeente. We doen het samen. ”

Er worden drie inloopbijeenkomsten georganiseerd waar meer informatie te verkrijgen is en om persoonlijk in gesprek te gaan:

  1. Vanavond, donderdag 2 februari, tussen 19.30 en 21.00 uur
  2. Maandag 6 februari tussen 20.00 en 21.30 uur
  3. Dinsdag 7 februari tussen 16.00 en 17.30 uur

Locatie is de raadszaal in het gemeentehuis van Rozendaal. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie inclusief onder andere de omwonenden- en inwonersbrief en veelgestelde vragen is te vinden op onze website www.rozendaal.nl/oekraine-rozendaal/.